Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Κεφτεδακια φουρνου σε κοκκινη σαλτσα με λιγκουινι και σκληρο τυρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες:

 

Υλικά 

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla®

Για τα κεφτεδάκια:

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί μουσκεμένο σε μοσχαρίσιο ζωμό
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak®  λιωμένο
  • 1 αυγό 

Για τη σάλτσα τομάτας

  • 350 γρ. τομάτα τριμμένη 
  • 350 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak®
  • 250 γρ. ζωμό μοσχάρι
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Εκτέλεση 

Για τα κεφτεδάκια στραγγίζετε καλά το ψωμί από τον μοσχαρίσιο ζωμό και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το λιωμένο βούτυρο Lurpak®, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.

Για την σάλτσα τομάτας, τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak® για 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με τον μοσχαρίσιο ζωμό και προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, το κονκασέ, τον πελτέ τομάτας, τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μόλις η σάλτσα πάρει μία βράση,  την τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με τα κεφτεδάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.

Όταν τα λιγκουίνι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα λιγκουίνι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζοντας με Arla® σκληρό τυρί Δανίας από πάνω.

Signature_black@2x.png