Αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί

με σοταρισμένο baby σπανάκι και ροκά, σύγκλινο Μάνης και cottage. Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

 

Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5-6 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά

2 αυγά

100 γραμμάρια baby σπανάκι

20 γραμμάρια baby ρόκα

2 κουταλιές βούτυρο Lurpak

100 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μπαστουνάκια

2 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι

4 κουταλιές cottage protein Arla

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι τοποθετείτε τις χωριάτικες φέτες, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο grill για 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν οι φέτες ψωμιού και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο σε μπαστουνάκια.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το σύγκλινο Μάνης για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του και το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ.

Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο Lurpak και σοτάρετε το baby σπανάκι με την baby ρόκα για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό και 4 κουταλιές ξύδι σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει το κατεβάζετε από την φωτιά.

Έχετε έτοιμα σπασμένα τα αβγά, το καθένα σε ξεχωριστό μπολ.

Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε μια απαλή δίνη στο κέντρο της κατσαρόλας, ρίχνετε το αβγό για 3-4 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό νερό.

Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το δεύτερο αυγό, διατηρώντας το νερό πριν την θερμοκρασία βρασμού.

Σερβίρετε τις χωριάτικες φέτες ψωμιού με το cottage cheese, το σοταρισμένο σύγκλινο, το baby σπανάκι και την baby ρόκα από πάνω, το αυγό ποσέ και τέλος το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.