Cheesecake φούρνου με παγωτό

Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 65-70 λεπτά

 

Για 6 άτομα

Υλικά 

Για την βάση:

  • 370 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak
  • 60 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το cheesecake:

  • 600 γραμμάρια φρέσκο κρέμα τυρί Arla
  • 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 6 αυγά

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό σοκολάτα

 

Εκτέλεση

 Για την βάση τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το κακάο μαζί με την ζάχαρη, 4 αυγά και το αλεύρι και τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ.

Με το φτερό χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και μόλις ξεκινήσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα ταψί 26Ø εκ. στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το μείγμα για την βάση.

Για το cheesecake, τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα 6 αυγά και την άχνη ζάχαρη.

Τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάτε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί, πάνω από την σοκολατένια βάση και ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 160o κελσίου για 65-70 λεπτά.

Όταν το σοκολατένιο cheesecake είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε και το σερβίρετε με το παγωτό σοκολάτα.