Γαλατόπιτα με κανέλα και ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά Για 4-6 άτομα

Υλικά

 

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 750 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 180 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
  • Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
  • Ζάχαρη για το φύλλο
  • Βούτυρο Lurpak λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα Arla ανακατεύοντας για να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί μαζί με το γάλα.

Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το γάλα μία υφή κρέμας.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.

Προσθέτετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα 30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak και ανακατεύετε καλά.

Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak ένα αντικολλητικό ταψί 30x30 εκ. και βάθους 5 εκ. και απλώνετε τα φύλλα κρούστας σταυρωτά, τα οποία αλείφετε, το κάθε ένα ξεχωριστά, με το λιωμένο βούτυρο.

Στο τρίτο φύλλο πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη το φύλλο πριν τοποθετήσετε το επόμενο.

Προσθέτετε την κρέμα πάνω στα φύλλα, την απλώνετε καλά και ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους  180° κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα και τα φύλλα κρούστας ωραίο χρώμα.

Όταν η γαλατόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

Την σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιάτα με πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.