Παγωτό τσιζκέικ φράουλα

υλικά:

  • 300 γρ. Τυρί κρέμα Αrla σε φυσική γεύση
  • 200 ml Ζάχαρη
  • 250 ml Γάλα
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. Χυμό λεμονιού
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml Φράουλες

Εκτέλεση:

Με το ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε απαλά το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας με το μίξερ το μείγμα συνεχώς. Προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Πλένουμε τις φράουλες και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σε ένα δοχείο κατάψυξης και ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα φράουλας. Αφήνουμε στην κατάψυξη περίπου 6 ώρες ή όλη τη νύχτα, αφού το έχουμε σκεπάσει με σκέπασμα φαγητού ή με διαφανή πλαστική μεμβράνη.