Πορτογαλικό τσιζκέικ με κρέμα και «μαλλιά αγγέλου»

Υλικά:

  • 300 γρ. Κράκερ βρώμης
  • 100 γρ. Φουντούκια
  • 130 γρ. Βούτυρο
  • 400 γρ. Τυρί κρέμα Αrla σε φυσική γεύση
  • 250 γρ. Τυρί Μασκαρπόνε
  • 175 γρ. Ξινή κρέμα
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. Ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γρ. Πορτογαλική γλυκιά κρέμα αυγού (docedeovos)
  • 100 γρ. Πορτογαλικά «μαλλιά αγγέλου από αυγό» (fiosdeovos)
  • Κομμένα αμύγδαλα για το σερβίρισμα
  • Ολόκληρα αμύγδαλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα κράκερ βρώμης σε ένα μίξερ. Προσθέτουμε και τα φουντούκια και τα αλέθουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένα υγρό μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το τυρί μασκαρπόνε, την ξινή κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν μια πηχτή, αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και μετά απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα.

Ψήνουμε για περίπου 90 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου. Βγάζουμε το τσιζκέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και το γαρνίρουμε με τη γλυκιά κρέμα αυγού, τα «μαλλιά αγγέλου» και τα ψημένα, κομμένα και ολόκληρα αμύγδαλα.