Οι ευτυχισμένες αγελάδες, είναι οι υγιείς αγελάδες

Η ευτυχισμένη αγελάδα παράγει περισσότερο και καλύτερο γάλα. Ευτυχισμένες αγελάδες= Υγιείς αγελάδες= καλύτερο γάλα

Η καλή διαβίωση των ζώων είναι μέρος της υπόσχεσής μας

Για τους γαλακτοπαραγωγούς της Arla, η καλή μεταχείριση των ζώων και η βιώσιμη γεωργία συμβαδίζουν. Το πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας ονομάζεται το Arlagården® και διασφαλίζει ότι διατηρούμε τις αγελάδες της παραγωγής μας σε υγιή και άνετη κατάσταση και ότι τρέφονται καλά. Αυτό είναι καλό και για τις αγελάδες και για τους αγρότες μας - αφού οι υγιείς αγελάδες είναι ευτυχισμένες αγελάδες - και οι ευτυχισμένες αγελάδες παράγουν  περισσότερο και υψηλότερης ποιότητας γάλα 

Φροντίδα για τις αγελάδες μας

Οι γαλακτοπαραγωγοί της Arla φροντίζουν τις αγελάδες τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας και ευημερίας της Arla ώστε να είναι υγιείς και ευτυχισμένες. Η κάθε αγελάδα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά.
Αυτό σημαίνει ότι η τροφή της αγελάδας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα ώστε να ικανοποιήσει τις δικές της ανάγκες και ότι κάθε αγελάδα έχει το δικό της αρχείο πληροφοριών

Οι αγελάδες μας είναι σε άριστη κατάσταση.

Με το να έχουμε τις αγελάδες μας καθαρές, στεγνές και σε καλή φυσική κατάσταση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να τους δώσουμε μια καλή ζωή στη φάρμα.

Το καλό γάλα, προϋποθέτει καλές ζωοτροφές

Επειδή θέλουμε να παραδώσουμε το πιο γευστικό και υγιεινό γάλα, οι παραγωγοί μας, δίνουν στις αγελάδες τους το καλύτερο φαγητό και νερό - φρέσκο, καθαρό και τη σωστή ποσότητα που χρειάζονται ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή διατροφή κάθε μέρα. Η πλειοψηφία των ζωοτροφών τους παράγεται και συλλέγεται στην ίδια τη φάρμα.

Οι αγελάδες μας φροντίζονται καθημερινά

Φροντίζουμε τις αγελάδες και τους στάβλους μας καθημερινά - στα πλαίσια των διαδικασιών ποιότητας και συνθηκών διαβίωσης  που τηρούμε ώστε  να είναι υγιείς και ευτυχισμένες οι αγελάδες μας.

Οι αγελάδες στο χορτάρι

Μερικές από τις αγελάδες μας παραμένουν στους στάβλους και μερικές βόσκουν στο γρασίδι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βόσκηση πραγματοποιείται συνήθως μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το αν θα βοσκήσουν οι αγελάδες, ανάμεσά τους  η τοποθεσία των βοσκοτόπων και το είδος του εδάφους γύρω από τη φάρμα. Οι περιοχές πρέπει επίσης να βρίσκονται κοντά στον χώρο αρμέγματος και το έδαφος πρέπει να είναι αρκετά στερεό ώστε οι αγελάδες να μπορούν περπατούν.

Αγελάδες σε στεγασμένες εγκαταστάσεις

Πολλές από τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής της Arla ζουν σε σε στάβλους ελεύθερης στάσης. Είναι ελεύθερες να περπατήσουν μεταξύ του σταθμού σίτισης, της λεκάνης για το νερό, του θαλάμου αρμέγματος και των κρεβατιών τους. Ακριβώς όπως και οι βοσκούσες αγελάδες, οι αγελάδες που φιλοξενούνται ξαπλώνουν για 10-14 ώρες καθημερινά. Το πρόγραμμα ποιότητας γεωργίας της Arla, Arlagården® έχει λεπτομερείς απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι παραγωγοί ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων τους.