Αλμυρά καλαμποκόψωμα γεμιστά με έμενταλ, καπνιστή γαλοπούλα και λαχανικά

Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρεου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά

Για 4 άτομα 

 

Υλικά 

180 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

12 γραμμάρια baking powder 

2 κουταλάκια αλάτι

120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak® Lighter

250 γραμμάρια γάλα

1 αυγό

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

120 γραμμάρια Arla® Έμενταλ κομμένο σε μικρά κυβάκια

10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη

15 τοματίνια ψιλοκομμένα

Αλάτι 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο Lurpak® Lighter, το γάλα και το αυγό και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και το τυρί Arla® Έμενταλ σε κυβάκια, τα τοματίνια σε φέτες και ψιλοκόβετε την καπνιστή γαλοπούλα.

Προσθέτετε τα υλικά στο μείγμα του καλαμποκόψωμου και ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε καλά ατομικές φόρμες για muffin, μοιράζετε ισομερώς το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 35-40 λεπτά.

Όταν τα muffin καλαμποκόψωμο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.