Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Αλμυρά καλαμποκόψωμα γεμιστά με έμενταλ, καπνιστή γαλοπούλα και λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά

Μερίδες: 4  

 

Υλικά 

  • 180 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. baking powder 
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο Lurpak® Lighter
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. Arla® Έμενταλκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 15 τοματίνια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε στο μπολ το λιωμένοβούτυρο Lurpak® Lighter, το γάλα και το αυγό και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και το τυρί Arla® Έμενταλ σε κυβάκια, τα τοματίνια σε φέτες και ψιλοκόβετε την καπνιστή γαλοπούλα.

Προσθέτετε τα υλικά στο μείγμα του καλαμποκόψωμου και ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε καλά ατομικές φόρμες για muffin, μοιράζετε ισομερώς το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 35-40 λεπτά.

Όταν τα muffin καλαμποκόψωμο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Signature_black@2x.png