Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Αρνάκι φρικασέ

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά   

Χρόνος μαγειρέματος: 1½ ώρα

Μερίδες: 

 

Υλικά

  • 1 αρνισιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak®
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. αντίδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε τα κομμάτια του αρνιού, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Όταν το αρνί έχει πάρει καλό χρώμα το αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του αρνιού μαζί με το ζωμό λαχανικών και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το αρνί κατά 3 δάχτυλα.

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το αρνάκι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, συμπληρώνοντας ζεστό νερό, αν χρειάζεται.

Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε τα μαρούλια μαζί με το σπανάκι και τα αντίδια και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά.

Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Signature_black@2x.png