Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ατομικα cheesecake με κουραπιε και σαλτσα κοκκινων φρουτων

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 2 ώρες

Μερίδες: 12 ποτηράκια

 

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος Arla®
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κουραμπιέδες
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak®

Για την σάλτσα

  • 260 γρ. κόκκινα φρούτα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 80 ml κουμανταρία
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.

Σε ένα μπολ χοντροσπάτε με τα χέρια σας τους κουραμπιέδες, τους περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak® και ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε το μείγμα των κουραμπιέδων στα ποτηράκια, χωρίς να πιέσετε του κουραμπιέδες μέσα στο ποτήρι.

Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα Arla®,  την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος Arla® και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.

Μοιράζετε την κρέμα στα ποτηράκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. 

Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα κόκκινα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με την κουμανταρία, προσθέτετε το βούτυρο Lurpak®  και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.

Σερβίρετε τα cheesecake με την σάλτσα κόκκινων φρούτων από πάνω.