Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Banoffee σε ποτηρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά

Μερίδες:

 

Υλικά 

Για το μπισκότο

  • 200 γρ. μπισκότα βρώμης
  • 40 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak® λιωμένο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος Arla®
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak®

Για την κρέμα

  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla®
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • Λίγη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα μπισκότα, τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν τελείως τρίμμα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα μαζί με τα 70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak® και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε την ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.

Προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος Arla®και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτετε μέσα το βούτυρο Lurpak®, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα.

Αφήνετε την σάλτσα καραμέλας να κρυώσει καλά.

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα Arla®, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.

Τοποθετείτε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Την ώρα του σερβιρίσματος τοποθετείτε στα ποτήρια τα υλικά με την εξής σειρά, πρώτα το μπισκότο, από πάνω μία μικρή στρώση κρέμα, από πάνω την σάλτσα καραμέλας, από πάνω κρέμα, λίγη ακόμα σάλτσα καραμέλας, λίγες φέτες μπανάνας και τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος. 

Signature_black@2x.png