Cheesecake λεμονιού & κρέμας λεμονιού με επικάλυψη κρεμώδους τυριού Arla Natural Cream Cheese

Υλικά

Για τη βάση:

100 γρ. βούτυρο

150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ολικής αλέσεως

Για τη γέμιση:

4 φύλλα ζελατίνη

200 γρ. κρεμώδες τυρί Arla Natural Cream Cheese

2 κρόκοι αυγού

200 ml crème fraiche με 18% λιπαρά

1 στικ βανίλιας

1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα του

2 ασπράδια αυγού

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα λεμονιού:

100 γρ. ζάχαρη

40 γρ λιωμένο βούτυρο

2 αυγά

100 ml χυμό λεμονιού ( 3 λεμόνια)

2 λεμόνια, το ξύσμα 

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 24 εκ.). Πιέζουμε το μείγμα των μπισκότων στη βάση μέχρι να είναι λεία και ομοιόμορφη. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να ομογενοποιηθεί. 

Για τη γέμιση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά. Σκίζουμε το στικ βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε έξω τα σπόρια. Τα αναμειγνύουμε με το κρεμώδες τυρί Arla Natural Cream Cheese, τους κρόκους αυγού, την crème fraiche και το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 

Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και λιώνουμε τα μαλακά φύλλα σε ένα τηγάνι ή σε ένα microwave σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό. Ανακατεύουμε την λιωμένο ζελατίνη με λίγο από το μείγμα του κρεμώδους τυριού και ακολούθως το ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να σφίξουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά. Διπλώνουμε τα ασπράδια αυγών με το μείγμα του κρεμώδους τυριού και περιχύνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση των μπισκότων. Καλύπτουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. 

Για την κρέμα λεμονιού

Με ένα σύρμα χτυπάμε σε μια μικρή κατσαρόλα,  το αυγό, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσει το μείγμα. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει το μείγμα και ακολούθως το βγάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο πριν το προσθέσουμε στο cheesecake. Διακοσμούμε το cheesecake με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.