Cheesecake με Αrla® φρέσκο τυρί κρεμά και φρέσκα μούρα χωρίς ψήσιμο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως, θρυμματισμένα
  • 75 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 38 % λιπαρά
  • 400 γρ. κρεμώδες τυρί  Arla® Natural Cream Cheese
  • 150 ml ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας
  • 300 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα του
  • Φρέσκα μούρα για διακόσμηση (σμέουρα, φράουλα, μύρτιλλα, βατόμουρα)

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Θρυμματίζουμε ψιλά, τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί για κέικ με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 24 εκ. ). Πιέζουμε το μείγμα των μπισκότων στη βάση μέχρι να έχουμε μια λεία και επίπεδη βάση. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.

Για τη γέμιση

Σκίζουμε το στικ βανίλιας κατά μήκος, ξύνουμε έξω τα σπόρια και αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το κρεμώδες τυρί Arla® Natural Cream Cheese μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αναμειγνύουμε σταδιακά την κρέμα σαντιγί μέσα στο μείγμα του κρεμώδους τυριού. Περιχύνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί. 

Για το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις κατεψυγμένες φράουλες και τη ζάχαρη, τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και αργότερα τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Το ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σως και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και το περιχύνουμε πάνω από το τελειωμένο cheesecake μαζί με φρέσκα μούρα πριν σερβίρουμε.