Cheesecake με μύρτιλα και λευκή σοκολάτα και με κρεμώδες τυρί Arla Natural Cream Cheese

Υλικά

Για τη βάση:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ολικής αλέσεως

Για τη γέμιση:

150 γρ. λευκή σοκολάτα

150 ml ζάχαρη

600 γρ. κρεμώδες τυρί Arla Natural Cream Cheese

250 γρ. cottage cheese

2 αυγά

1 στικ βανίλιας

½ λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός του

Για τη σος:

100 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλα

50 ml ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Αρχίζουμε με τη σος από μύρτιλα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα μύρτιλα και τη ζάχαρη άχνη και τα βράζουμε. Κοσκινίζουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει στο ψυγείο.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 24 εκ.). Πιέζουμε το μείγμα των μπισκότων στη βάση μέχρι να είναι λεία και ομοιόμορφη. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200C.

Για τη γέμιση

Κόβουμε και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα στο microwave ή σε μπεν μαρί. Σκίζουμε το στικ βανίλιας, ξύνουμε έξω τα σπόρια και τα αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη, αυγά, cottage cheese, κρεμώδες τυρί Arla Natural Cream Cheese και ξύσμα και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μαλακή υφή και ανακατεύουμε μέσα την λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150C. Περιχύνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί. Χύνουμε τη μισή σος από μύρτιλα πάνω στη γέμιση του κρεμώδους τυριού και με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι δημιουργούμε ένα σχέδιο. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 30 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το κέικ για ακόμα 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη σος από μύρτιλα καθώς και φρέσκα μύρτιλα.