Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Cheesecake φούρνου με παγωτό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 65-70 λεπτά

Μερίδες:

 

Υλικά 

Για την βάση

  • 370 γρ. λιωμένο βούτυρο Lurpak®
  • 60 γρ. σκόνη κακάο
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το cheesecake

  • 600 γρ. φρέσκο κρέμα τυρί Arla®
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 6 αυγά

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό σοκολάτα

 

Εκτέλεση

Για την βάση

Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το κακάο μαζί με την ζάχαρη, 4 αυγά και το αλεύρι και τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ.

Με το φτερό χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και μόλις ξεκινήσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα ταψί 26Ø εκ. στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το μείγμα για την βάση.

Για το cheesecake

Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα 6 αυγά και την άχνη ζάχαρη.

Τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάτε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί, πάνω από την σοκολατένια βάση και ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 160o κελσίου για 65-70 λεπτά.

Όταν το σοκολατένιο cheesecake είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε και το σερβίρετε με το παγωτό σοκολάτα.

Signature_black@2x.png