Γαλατόπιτα με κανέλα και ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά

Μερίδες: 4-6 

 

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak®
  • Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
  • Ζάχαρη για το φύλλο
  • Βούτυρο Lurpak® λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα Arla® ανακατεύοντας για να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί μαζί με το γάλα.

Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το γάλα μία υφή κρέμας.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.

Προσθέτετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα 30 γρ. βούτυρο Lurpak® και ανακατεύετε καλά.

Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak® ένα αντικολλητικό ταψί 30x30 εκ. και βάθους 5 εκ. και απλώνετε τα φύλλα κρούστας σταυρωτά, τα οποία αλείφετε, το κάθε ένα ξεχωριστά, με το λιωμένο βούτυρο.

Στο τρίτο φύλλο πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη το φύλλο πριν τοποθετήσετε το επόμενο.

Προσθέτετε την κρέμα πάνω στα φύλλα, την απλώνετε καλά και ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους  180° κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα και τα φύλλα κρούστας ωραίο χρώμα.

Όταν η γαλατόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

Την σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιάτα με πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.