Γλασο με τυρι κρεμα και με σοκολατα

Υλικά:

250 γρ. Τυρί κρέμα Αrla®

200 γρ. Τυρί Μασκαρπόνε

100 γρ. Ζάχαρη άχνη

150 γρ. Μαύρη σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 50-55%)

4-5 κ.σ. Γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το τυρί Μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα Αrla® και την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ομοιογενές.

Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τη ζεστή, λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με το τυρί κρέμα και χτυπάμε αμέσως με ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Τέλος προσθέτουμε περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας (ή και περισσότερες) γάλα στο υπόλοιπο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Με αυτή τη δόση μπορούμε να διακοσμήσουμε περίπου 10-12 καπ κέικ. Αυτό το γλάσο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.