Κις Λορέν με πιπεριές, σπανάκι και Arla® Havarti

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτες (έτοιμη ή παρασκευής σας)
  • 5 αυγά
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light
  • 400 γρ. σπανάκι
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης (ή και άλλες) που έχετε ψήσει στον φούρνο και κόψει σε λωρίδες.
  • 2 κούπες τυρί Arla® Havarti της επιλογής σας (ωρίμανσης, πλήρες ή light)
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τις πιπεριές

 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 Co. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί (στρωμένο με αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα) στη μεσαία θέση. Ψήνετε για 20’ μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα και να αρχίσει να σκάει. Τις γυρίζετε προσεκτικά και επαναλαμβάνετε για άλλα 20’. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρείτε τη φλούδα και κόβετε σε λωρίδες.

Για την Κις

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180-200 Co. Ανακατεύετε στο μίξερ τα αυγά με την κρέμα. Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Βάζετε το σπανάκι σε στρώσεις ξεκινώντας από τον πάτο της ζύμης και προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Καλύπτετε με το Arla® Havarti. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών / κρέμας και ψήνετε για 45 λεπτά.