Κολοκυθόσουπα από γλυκιά κολοκύθα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 35-40 λεπτά

 

Υλικά

  • 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak®
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 ματσάκι φύλλα σέλερι
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κότας
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 κ.σ. κρέμα γάλακτος Arla®

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτετε το τζίντζερ, τα λαχανικά, την κολοκύθα το κάρυ και τα μπαχαρικά.

Τσιγαρίζετε για 2-5 λεπτά και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό κότας, το γάλα και ανακατέυετε. Αφήνετε την σούπα να βράσει και εάν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.

Όταν η κολοκύθα έχει βράσει απομακρύνετε από την φωτιά και ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός (minipimer) μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά μπολ προσθέτοντας τέλος από δύο κουταλιές κρέμας γάλακτος.

Εάν θέλετε προαιρετικά προσθέτετε φρεσκοψημένα κρουτόν λίγα φιλέ αμυγδάλου και πολύ λίγο φρέσκο θυμάρι.

 

Συμβουλές

Οι σούπες βελουτέ θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουν μια βελούδινη υφή. Σε αυτό βοηθάει πολύ η προσθήκη μερικών κουταλιών κρέμας γάλακτος. Όταν καθαρίζετε την κολοκύθα καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα μαχαίρι με δόντια όπως αυτό του ψωμιού