Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα

Υλικά

  • 6 Ασπράδια αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Αλεύρι καλαμποκιού
  • 2 κ.γ. Λευκό κρασί ή βαλσάμικο ξύδι
  • 600 γρ. Διάφορα μούρα (φράουλες, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα)
  • 300 γρ. Τυρί κρέμα Αrla® σε φυσική γεύση (2 συσκευασίες)

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλεύρι καλαμποκιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνουμε τη μαρέγκα στο ταψί σχηματίζοντας έναν επίπεδο κύκλο (διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών). Βάζουμε τη μαρέγκα στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς κελσίου. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη Πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοικτή.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα. Μπορούμε επίσης να αναμίξουμε το τυρί κρέμα με σαντιγί για ένα ακόμα ελαφρύτερο αποτέλεσμα.

Διακοσμούμε με τα φρούτα του δάσους.