Φιλετάκια σολομού με σάλτσα πορτοκάλι και φρέσκια σαλάτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

 

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Arla®
  • Χυμός απο μισό πορτοκάλι
  • 8 φέτες πορτοκάλια καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 σαλάτα σγουρή
  • 1 σαλάτα lolo rosso
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλέτα του σολομού σε μικρούς κύβους και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τον σολομό για 8-9 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Τοποθετείτε τα κομμάτια του ψημένου σολομού σε μια πιατέλα και με ένα κομμάτι χαρτί σκουπίζετε το περισσό λίπος του ψαριού από το τηγάνι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα κομμάτια του σολομού και ανακατεύετε απαλά αφήνοντας τα για άλλα 2-3 λεπτά.

Σερβίρετε τον σολομό με φρέσκια σαλάτα, την οποία έχετε πλύνει με άφθονο νερό, και έχετε προσθέσει άνηθο αλάτι, τα κομμάτια του πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την σαλάτα και προσθέτετε γύρω γύρω τα κομμάτια σολομού τα οποία περιχύνετε με την σάλτσα πορτοκαλιού που έχει μέσα στο τηγάνι.

 

Συμβουλές

Εάν ο χυμός του πορτοκαλιού είναι ξινός μπορείτε να προσθέσετε μια κοφτή κουταλιά καστανή ζάχαρη. Για να δώσετε μια διαφορετική σπιρτάδα στο πιάτο προσθέστε λίγο ξύσμα(1,5 κουταλάκι του γλυκού) από μια ρίζα τζίντζερ