Poached eggs on toasted village bread with sautéed baby spinach, rucola, ‘singlino’ from Mani and cottage cheese

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5-6 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Συστατικά

  • 2 αυγα
  • 100 γρ. σπανάκι μωρού
  • Ρουκέτα 20 γρ.
  • 2 κουταλιές της σούπας Lurpak®
  • 100 γρ. «Singlino» από τη Μάνη, κομμένα σε μπαστούνια
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 4 κουταλιές της σούπας τυρί πρωτεΐνης Arla®
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού του χωριού, απλώστε λίγο βούτυρο πάνω τους και πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετήστε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα για 2-3 λεπτά έως ότου ψηθούν οι φέτες ψωμιού και αποκτήστε ένα ωραίο χρώμα.

Σε ένα ξύλο κοπής, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το «singlino» σε μπαστούνια.

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά, αφήστε το να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια σοτάρετε το «singlino» για 1-2 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του. Βγάλτε το από το ταψί και βάλτε το σε ένα μπολ.

Επανατοποθετήστε το τηγάνι ξανά σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το βούτυρο Lurpak® και σοτάρετε το σπανάκι του μωρού μαζί με τον ρουκέτα για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρέσκο ​​πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα, σε υψηλή θερμοκρασία, βράστε 1 λίτρο νερό και 4 κουταλιές ξύδι. Μόλις βράσει, αφαιρέστε το δοχείο από τη φωτιά.

Σπάστε τα αυγά, το καθένα σε ξεχωριστό μπολ.

Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, κάντε μια απαλή δίνη στο κέντρο της κατσαρόλας, τοποθετήστε το στο αυγό για 3-4 λεπτά και μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και βάλτε το σε ένα πιάτο, σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε την περίσσεια νερού.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο αυγό, διατηρώντας το νερό ακριβώς κάτω από τη θερμοκρασία βρασμού.

Σερβίρετε τις φέτες ψωμιού με τυρί cottage, στη συνέχεια σοτάρετε «singlino», βρεφικό σπανάκι και ρόκα μωρού στην κορυφή, το αυγό ποσέ και τέλος, τα ψιλοκομμένα σχοινόπρασο.

** Το «Singlino» είναι αλατισμένο χοιρινό και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της Μάνης στην Πελοπόννησο.

Signature_black@2x.png