Πράσινο ριζότο

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι  για ριζότο (αρμπόριο)
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4  κρεμμύδια εσαλότ
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φινόκια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1,5 L ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κουτί φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτί κατεψυγμένα σπαράγγια
  • 1 κουτί κατεψυγμένα μπιζέλια

Εκτέλεση

Αρχίζουμε κόβοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο το φινόκιο και το θυμάρι. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα μεγάλο και στιβαρό τηγάνι. Τηγανίζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο και μετά προσθέτουμε τα βότανα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί το ρύζι σε λάδι. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Διατηρούμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή ένταση καθώς ετοιμάζουμε το ριζότο. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό μέσα στο ριζότο λίγο-λίγο και ανακατεύουμε ταυτόχρονα καθώς ο ζωμός απορροφάται. 

Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου όλος ο ζωμός να έχει προστεθεί και το ριζότο να εχει την επιθυμητή υφή. Η διαδικασία θα μας πάρει συνολικά περίπου 20-30 λεπτά. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο υγρό για να έχετε την υφή που θέλετε. Αναμιγνύουμε την τριμμένη παρμεζάνα το κρεμώδες τυρί και λίγο βούτυρο. 

Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέσα τα κατεψυγμένα μπιζέλια και τα σπαράγγια και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί με το πώμα στην κατσαρόλα, για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα.