Ρολο φιλετο κοτοπουλο γεμιστο με προσουτο, φρεσκο τυρι κρεμα και cheddar με λικερ, λαιμ, βουτυρο και μανιταρια

Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 2 ώρες

Για 6-8 άτομα

 

Υλικά 

300 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας

100 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak® λιωμένο

750 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla®

225 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla®

3 δόσεις espresso ristreto (60 ml)

Για την επικάλυψη:

150 γραμμάρια κουβερτούρα

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla®

Για το κροκάν:

200 γραμμάρια φουντούκια

150 γραμμάρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση 

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε μέσα τα φουντούκια και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει.

Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε τα ατομικά τσέρκια.

Χτυπάτε σε ένα μικρό μίξερ τα μπισκότα σοκολάτας μέχρι να γίνουν τρίμα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο soft Lurpak® και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

Μοιράζετε το μείγμα του στη βάση των ατομικών τσερκιών πιέζοντας καλά με το κουτάλι ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος και τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κάνετε την κρέμα.

Σε μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα Arla® μαζί με την ζάχαρη άχνη και τον εσπρέσο και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος Arla® και συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστική και γεμίζετε τα ατομικά τσέρκια.

Τοποθετείτε τα τσέρκια πάλι στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σε ένα μπεν μαρί τοποθετείτε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.

Αφήνετε την κουβερτούρα στην άκρη να κρυώσει αρκετά.

Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο αφαιρείτε τα τσέρκια και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την κρέμα μόκας με 2 κουταλιές κρέμα σοκολάτας δίπλα και πασπαλίζετε με το κροκάν φουντουκιού.