Σπιτικο κρεμωδες τυρι

Υλικά

  • 800 ml γάλα χωρίς λιπαρά
  • 100 ml κρέμα
  • 50 ml βουτυρόγαλα (buttermilk)
  • 1 πρέζα αλάτι

Σκεύη

  • Τηγάνι
  • Θερμόμετρο
  • Κάδο και κουτάλι
  • Κόσκινο
  • Μουσελίνα


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το γάλα και την κρέμα στους 30C και ακολούθως τα βγάζουμε από τη φωτιά. Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα να βράσει. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου 20-22C για 12 ώρες.

Μετά από 12 ώρες το μείγμα πρέπει να μοιάζει με γιαούρτι και θα έχει λίγο ορρό απο πάνω. Το μεταφέρουμε προσεκτικά στο κόσκινο με τη μουσελίνα ώστε να στραγγισουμε το πηχτό γάλα. Δίνουμε τις άκρες της μουσελίνας, την κρεμάμε και αφήνουμε να στραγγίξει για 10-20 ώρες. Ξύνουμε και πιέζουμε το πηχτό γάλα μέχρι να αφαιρέσουμε και τα τελευταία υγρά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Απολαύστε το νόστιμο κρεμώδες τυρί σας!