Μια συνταγή από Cyprus Eats

Τσίζκεϊκ με μάνγκο και passion fruit

Υλικά
για 24 εκατοστά στρογγυλή φόρμα για τζίσκεΐκ

Βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
  • 145 γρ. Lurpak® βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Γέμιση

  • 750 γρ. Arla® τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 375 γρ. Arla® κρέμα γάλακτος καλά παγωμένη
  • 1 φλυτζάνι πουρέ μάνγκο από το Foodsaver
  • 3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη διαλυμένη σε 3 κουταλιές νερό,
  • Ξύσμα από 1 λάιμ & μισό χυμό λεμονιού από ½ λάιμ
  • Χυμός και σπόροι από 3 φρέσκα passion fruit

Εκτέλεση

Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα καλά με το βούτυρο. Πιέστε το μείγμα στην βάση της φόρμας και αφήστε το στην άκρη.

Χτυπήστε το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε. Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη (την οποία έχετε διαλύσει σε νερό και λιώσατε ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων ή ελαφρώς στη κατσαρόλα). Ανακατέψτε και προσθέστε την κρέμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα, το πουρέ μάνγκο και το χυμό λάιμ.

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα, προσθέστε τα φρούτα του πάθους, συνεχίστε το ανακάτεμα και βάλτε το μείγμα στην φόρμα.

Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και διακοσμήστε με φρέσκο μάνγκο και passion fruit και ανάμεικτα μούρα.