Bagel με τυρί τσένταρ

Αυτά τα σπιτικά bagel με σουσάμι κρύβουν μια νόστιμη έκπληξη: είναι γεμισμένα με λαχταριστό κόκκινο τσένταρ! Είναι τραγανά και είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή συνταγή που θα ικανοποιήσει κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό και νόστιμο.

Υλικά (για 6 μπέιγκελ)

Για τη ζύμη:

  • 250 ml χλιαρό γάλα

  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά

  • 1 κ.σ. λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 175 γρ. τριμμένο κόκκινο τσένταρ

Για επάλειψη:

  • 1 αυγό (χτυπημένο)

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι λευκό και μαύρο (ή μόνο λευκό, αν δεν έχεις)

Εκτέλεση

Ζύμη

  1. Ρίξε το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και διάλυσε μέσα τη μαγιά.

  2. Πρόσθεσε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Ζύμωσε καλά, ιδανικά με μίξερ, μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη.

  3. Σκέπασε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

  4. Ρίξε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζύμωσε λίγο τη ζύμη.

  5. Χώρισε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 10x25 εκ.

  6. Βάλε το τριμμένο τυρί σε γραμμή κατά μήκος στο κέντρο κάθε κομματιού και τύλιξε το ζυμάρι γύρω του, ώστε να σχηματιστεί ένα «λουκάνικο». Πίεσε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

  7. Ένωσε τις άκρες κάθε ρολού και σχημάτισε ένα δαχτυλίδι, ουσιαστικά το μπέιγκελ.

  8. Βάλε τα μπέιγκελ πάνω σε λαδόκολλα, σκέπασέ τα και άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.

Βράσιμο και ψήσιμο

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).

  2. Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

  3. Βράσε 2-3 μπέιγκελ κάθε φορά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (συνολικά 4 λεπτά).

  4. Βγάλε τα μπέιγκελ με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

  5. Άλειψέ τα με χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι.

  6. Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Καλή απόλαυση!