Τούρτα σοκολάτα με ρούμι πασπαλισμένη με κακάο

Υλικά

Υλικά για τη βάση

Αλεύρι 125 γρ.
30 γρ. κακάο
5 αυγά
Ζάχαρη 125 γρ.

Υλικά για τη σοκολάτα

Κρέμα γάλακτος Arla 800 γραμμάρια
Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 800 γρ.
Μέλι 150 γραμμάρια

Υλικά για το σιρόπι

Ζάχαρη 250 γρ.
Νερό 250 γρ.
100 γρ. μαύρο ρούμι
Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα). Κόβουμε σε 4 δίσκους.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90°C (δηλαδή πριν αρχίσει να φουσκώνει) και ρίχνουμε σιγά-σιγά στην τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα (αποφεύγουμε το σύρμα για να μην δημιουργηθούν αφροί και δεν έχει ωραία υφή. Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ χειρός).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ύψους 5 εκ. καλύπτουμε όλο το εσωτερικό με μεμβράνη. Βάζουμε λίγη από την κρέμα σοκολάτα και από πάνω έναν δίσκο από τη βάση. Τον βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους βάζοντας, μετά από κάθε στρώση, το γλυκό στο ψυγείο. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρουμε τραβώντας την μεμβράνη προς τα πάνω και αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το κακάο.