Red Velvet Cupcakes

Τα red velvet cupcakes είναι αφράτα, με υπέροχο σκούρο κόκκινο χρώμα και πλούσια γεύση σοκολάτας, διακοσμημένα με λαχταριστά φρέσκα βατόμουρα. Αυτά τα εντυπωσιακά κεκάκια είναι μια απόλαυση για τα μάτια και ιδανικά για κάθε περίσταση!

Υλικά (12 τεμάχια)

  • Βούτυρο – 50g
  • Ζάχαρη κρυσταλλική – 240g
  • Αυγά – 4
  • Ημίπαχο γάλα – 250ml
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής – 2 κ.σ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 300g
  • Κακάο σε σκόνη – 4 κ.σ.
  • Βανιλίνη – 1½ κ.σ.
  • Αλάτι – 1 κ.γ.
  • Ξίδι μηλίτη – 2 κ.γ.
  • Μαγειρική σόδα – 1½ κ.γ.

 

Για την επικάλυψη:

  • Τυρί κρέμα – 150g
  • Βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) – 25g
  • Βανιλίνη – ½ κ.γ.
  • Ζάχαρη άχνη – 160g

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Τρούφα φράουλας – 1 χούφτα
  • Φρέσκα σμέουρα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση του φούρνου στους 175°C. Τοποθετήστε 12 μεγάλες χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας απαλά. Ανακατέψτε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη βανιλίνη και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα στο μείγμα ζάχαρης-βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα – το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες για μάφιν και ψήστε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  6. Για την επικάλυψη, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν απαλά. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή κρέμα.
  7. Απλώστε λίγη από την κρέμα πάνω σε κάθε cupcake. Γαρνίρετε με τρούφα φράουλας ή φρέσκα σμέουρα.

 

Καλή απόλαυση!