Απολαύστε τη χαρά του ζεστού ψωμιού με τυρί, όπου το μαλακό, αφράτο ψωμί συναντά την πλούσια, αλμυρή γεύση του τυριού. Με στρώσεις μοτσαρέλας, ρόκας, πέστο και τυρί κρέμα αναμεμειγμένες στη ζύμη, κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα σας.
Υλικά
6 μερίδες
- 600γρ. αλεύρι (συν λίγο επιπλέον για το άνοιγμα)
- 400ml γάλα
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 75γρ. κρέμα τυρί Arla
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Arla
- Ρόκα και πέστο
Μέθοδος
- Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να είναι χλιαρό (περίπου 28–40°C). Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το αυγό, το αλάτι και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη (χρησιμοποιήστε μίξερ ή κουζινομηχανή αν έχετε). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Αδειάστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 30 x 60εκ.).
- Κόψτε τη ζύμη κατά μήκος σε τρεις λωρίδες και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια, ώστε να έχετε 18 τετράγωνα.
- Αλείψτε κάθε τετράγωνο με κρέμα τυρί Arla και πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα Arla.
- Βάλτε τα τετράγωνα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, σε τριάδες, και τοποθετήστε τα μέσα σε μια φόρμα για ψωμί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις).
- Ψήστε το ψωμί στη χαμηλή σχάρα για περίπου 35–40 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σωστά, χτυπήστε ελαφρά τον πάτο του· αν ακούγεται άδειο, είναι έτοιμο. Αν δείτε το τυρί να παίρνει πολύ χρώμα, σκεπάστε το με λίγο χαρτί ψησίματος ώστε να μη σας καεί.
- Αφήστε να κρυώσει σε σχάρα για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!