Κανελόνια με σπανάκι, μανιτάρια και μοτσαρέλα

Δοκίμασε σπιτικά κανελόνια γεμισμένα με σπανάκι, μανιτάρια και μοτσαρέλα, ψημένα με σάλτσα ντομάτας από πάνω. Σερβίρονται με δροσερή σαλάτα από μυρωδάτο λάχανο, που δίνει μια ωραία τραγανή γεύση. Είναι ιδανικά τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους και γίνονται εύκολα αν έχεις καλεσμένους. Αν αγαπάς τις ιταλικές γεύσεις, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κανελόνια:

  • 15 γρ. βούτυρο

  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο

  • 250 γρ. φύλλα σπανάκι

  • 1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες

  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι

  • 1 φύλλο λαζάνια (περίπου 200 γρ.)

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη σαλάτα:

  • 300 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. ξίδι

  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • 240 γρ. ψωμί της επιλογής σου

Εκτέλεση

Κανελόνια:

  1. Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (χωρίς να το κάψεις). Σόταρε τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.

  2. Στύψε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά και πρόσθεσέ το στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Σόταρε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξε αλάτι και τις ντομάτες από την κονσέρβα.

  3. Κόψε το φύλλο λαζάνια κατά μήκος στη μέση (περίπου 14x55 εκ.) και άλειψέ τα με ασπράδι αυγού. Μετά, κόψε το καθένα σε 4 ίσα τετράγωνα (14x14 εκ.) και θα έχεις συνολικά 8 φύλλα.

  4. Βάλε λίγη από τη γέμιση και 50 γρ. από το τυρί σε κάθε φύλλο, στην πλευρά με το αυγό, και τύλιξέ τα σε ρολό.

  5. Βάλε τα κανελόνια σε ένα λαδωμένο σκεύος (περίπου 20x30 εκ.). Σκόρπισε από πάνω τις φρέσκιες ντομάτες, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Πρόσθεσε και τις υπόλοιπες ντομάτες και τέλος ρίξε την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

  6. Ψήσε τα στη χαμηλή σχάρα του φούρνου στους 225°C για περίπου 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλεις, σκέπασέ τα και άφησέ τα να σταθούν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρεις.

Σαλάτα:

  1. Ανακάτεψε το λάχανο με το κρεμμύδι, το ξίδι και το λεμόνι.

  2. Βάλε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και πασπάλισέ τη με το αλάτι.

Καλή απόλαυση!