Στριφτάκια λαχανικών για το ταπεράκι

Κάνε τα λαχανικά πιο λαχταριστά με αυτά τα πανεύκολα στριφτάκια, ιδανικά για παιδικά ταπεράκια ή ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο.

Υλικά (για περίπου 14 τεμάχια)

  • 320 γρ. έτοιμη σφολιάτα (σε φύλλο)

  • 150 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 κ.σ. πέστο (βασιλικού ή άλλο της επιλογής σου)

  • 100 γρ. τυρί τύπου τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Βάλε την κολοκύθα σε ταψί με λαδόκολλα, ράντισε με ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Μόλις ψηθεί, βγάλε την από τον φούρνο και λιώσε την καλά με μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε καλά.

Βήμα 3

Άνοιξε τη σφολιάτα και άπλωσε από πάνω τον πουρέ κολοκύθας, αφήνοντας λίγο περιθώριο γύρω από τις άκρες. Πασπάλισε με τα 2/3 από το τυρί.

Βήμα 4

Δίπλωσε τη σφολιάτα στη μέση, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες. Δίπλωσε τη ξανά και μετά κόψε τη σε 12–14 λεπτές λωρίδες. Στρίψε κάθε λωρίδα 2-3 φορές και βάλε τις σε ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 5

Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και ψήσε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βάλε τα στριφτάκια στο ταπεράκι του παιδιού για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ!

Καλή απόλαυση!