Κάνε τα λαχανικά πιο λαχταριστά με αυτά τα πανεύκολα στριφτάκια, ιδανικά για παιδικά ταπεράκια ή ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο.
Υλικά (για περίπου 14 τεμάχια)
- 320 γρ. έτοιμη σφολιάτα (σε φύλλο)
- 150 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πέστο (βασιλικού ή άλλο της επιλογής σου)
- 100 γρ. τυρί τύπου τσένταρ
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Βάλε την κολοκύθα σε ταψί με λαδόκολλα, ράντισε με ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Μόλις ψηθεί, βγάλε την από τον φούρνο και λιώσε την καλά με μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε καλά.
Βήμα 3
Άνοιξε τη σφολιάτα και άπλωσε από πάνω τον πουρέ κολοκύθας, αφήνοντας λίγο περιθώριο γύρω από τις άκρες. Πασπάλισε με τα 2/3 από το τυρί.
Βήμα 4
Δίπλωσε τη σφολιάτα στη μέση, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες. Δίπλωσε τη ξανά και μετά κόψε τη σε 12–14 λεπτές λωρίδες. Στρίψε κάθε λωρίδα 2-3 φορές και βάλε τις σε ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 5
Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και ψήσε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βάλε τα στριφτάκια στο ταπεράκι του παιδιού για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ!
Καλή απόλαυση!