Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα! Οι Quesadillas, αυτό το υπέροχο street food από το Μεξικό, έχουν γίνει δημοφιλείς σχεδόν παντού. Πρόκειται για τορτίγιες (σαν πίτες) που μπαίνουν η μία πάνω στην άλλη, γεμισμένες με τυρί και άλλα υλικά. Στη δική μας εκδοχή, τις γεμίζουμε με ένα μείγμα γλυκών πιπεριών, κοτόπουλο και τυρί, και τις σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο. Αυτή η συνταγή για κεσαντίγιας με κοτόπουλο είναι και νόστιμη και πανεύκολη! Απόλαυσέ τις είτε για βραδινό είτε για γρήγορο σνακ, δεν θα το μετανιώσεις!
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το μείγμα πιπεριάς
- 10 γρ. βούτυρο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 75 γρ.)
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 γλυκές πιπεριές (σε διάφορα χρώματα, περίπου 400 γρ.)
- 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (περίπου 400 γρ.)
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κοτόπουλο
- 10 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις κεσαντίγιας
- 6 τορτίγιες ολικής άλεσης (περίπου 370 γρ)
- 140 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 300 γρ.)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές μισοφέγγαρα φέτες (περίπου 75 γρ.)
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 200 γρ. καυτερή σάλτσα (πικάντικη ντοματοσαλάτα)
- 25 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Μείγμα πιπεριάς
- Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς να πάρει χρώμα.
- Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε για ακόμα 4 λεπτά.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε μπολ και καθαρίζεις το τηγάνι.
Κοτόπουλο
- Λιώνεις το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
Κεσαντίγιας με στρώσεις
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 225°C.
- Βάζεις 3 τορτίγιες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα ταψί με λαδόκολλα ως εξής:
- Τοποθετείς μία τορτίγια, απλώνεις το ¼ από το μείγμα πιπεριάς, το ¼ από το κοτόπουλο και λίγο τυρί.
- Συνεχίζεις με άλλη μία τορτίγια, τα ίδια υλικά, και τελειώνεις με την τρίτη τορτίγια και λίγο τυρί από πάνω.
- Κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες 3 τορτίγιες σε δεύτερο ταψί.
- Ψήνεις για περίπου 5 λεπτά στους 225°C, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρισμα
- Στο μεταξύ, απλώνεις το αγγουράκι σε πιατέλα.
- Ανακατεύεις το κόκκινο κρεμμύδι με το χυμό λάιμ και το ρίχνεις πάνω από το αγγούρι.
- Κόβεις τις κεσαντίγιας σε τριγωνικά κομμάτια και τις σερβίρεις με το αγγουράκι, τη σάλσα και λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!