Ραβιόλι

Τα σπιτικά ραβιόλι είναι βασικό στοιχείο της Ιταλικής κουζίνας, γνωστά για την υπέροχη ποικιλία γεμίσεων που μπορούν να έχουν. Η δική μας συνταγή περιλαμβάνει τυρί κρέμα Arla, μαϊντανό και πινόλια. Τα ραβιόλι αυτά δεν είναι μόνο πεντανόστιμα, αλλά και απλά και εύκολα στην παρασκευή τους.
 
Υλικά 
4 μερίδες

  • 250γρ. αλεύρι σκληρού σίτου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ψιλό αλάτι
  • 25γρ. αλεύρι σίτου (για το άνοιγμα)

Ραβιόλι

  • 200 γρ. τυρί κρέμα Arla®
  • 200 γρ. τυρί Arla® Pasta & Gratinar
  • 50 γρ. πινόλια
  • 200 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. ψιλό αλάτι
  • 100γρ. βούτυρο Lurpak
  • Φρέσκος βασιλικός


Μέθοδος
Ζύμη

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή ζυμώστε τα κατευθείαν στον πάγκο της κουζίνας. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 10 λεπτά.
  • Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Ραβιόλι

  • Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό φύλλο, περίπου 50 × 50 εκ. Προσέξτε να μην κολλάει στον πάγκο.
  • Κόψτε τη ζύμη σε 40 στρογγυλά κομμάτια (διάμετρος περίπου 7 εκ.).
  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τα πινόλια και τον μαϊντανό.
  • Απλώστε τη γέμιση σε 20 κομμάτια ζύμης, περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα.
  • Βρέξτε τις άκρες με λίγο νερό, τοποθετήστε από πάνω το άλλο κομμάτι ζύμης και πιέστε τις άκρες για να σφραγίσουν καλά.
  • Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για περίπου 3 ½ λεπτά και σερβίρετε αμέσως με λιωμένο βούτυρο, τριμμένο τυρί Arla και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή όρεξη!