Σαλάτα του Καίσαρα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κλασική σαλάτα που να είναι και νόστιμη και εύκολη. Δοκίμασε αυτήν την απολαυστική εκδοχή με τραγανό τυρί, κρουτόν και παραδοσιακό dressing Caesar. Τα υλικά της βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Είναι ιδανική για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και για ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Υλικά (για 4 άτομα)

Dressing

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1½ κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τραγανό τυρί

  • 75 γρ. τριμμένο τσένταρ

Κρουτόν

  • 100 γρ. λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 1 μαρούλι (περίπου 225 γρ.), πλυμένο και κομμένο σε φύλλα

  • 75 γρ. τριμμένο τσένταρ

Οδηγίες

Dressing

Βάλε τους κρόκους, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα στην πιο δυνατή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
Σκέπασε το dressing και βάλτο στο ψυγείο για 15 λεπτά. 

Τραγανό τυρί

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).
Βάλε 12 κουταλιές από το τριμμένο τυρί σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσε τα στη μεσαία θέση για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Κρουτόν

Ανάμειξε το ψωμί με το ελαιόλαδο και άπλωσε το σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήσε το στο μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά στους 200°C, γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρισμα

Βάλε το μαρούλι σε βαθιά πιάτα (αν είναι πολύ μεγάλα, κόψε τα με το χέρι).
Πρόσθεσε τα τραγανά κομμάτια τυριού, τα κρουτόν, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγο από το dressing.
Σέρβιρε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing στο πλάι.

Καλή απόλαυση!