Δοκιμάστε την Αραβική σακσούκα με αυγά ποσέ σε τέλεια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πράσινης πιπεριάς. Γαρνίρετε με τυρί κρέμα Arla και σερβίρετε με τραγανή μπαγκέτα, φρέσκο κόλιανδρο και φέτες τσίλι ως γαρνιτούρα για έντονο άρωμα. Είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο για να περιποιηθείτε τόσο την οικογένεια όσο και τους καλεσμένους σας.
Υλικά
4 μερίδες
Για τη σακσούκα με σάλτσα ντομάτας:
- 6 κ.γ. τυρί κρέμα Arla
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150γρ. πράσινη πιπεριά
- 200γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάστα ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 5 αυγά
Για το σερβίρισμα:
- Μπαγκέτες
- Φρέσκο κόλιανδρο και φέτες πράσινο τσίλι για γαρνίρισμα
Μέθοδος
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε την πιπεριά.
- Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την πάστα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και τις νιφάδες τσίλι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ανοίξτε πέντε «φωλιές» στη σάλτσα και σπάστε από ένα αυγό σε κάθε μία.
- Αφήστε τα αυγά να ψηθούν για 8–10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν καλά τα ασπράδια.
- Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
- Προσθέστε τυρί κρέμα Arla από πάνω και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και φέτες τσίλι.
- Σερβίρετε με γαλλική μπαγκέτα και έξτρα κρεμώδες τυρί Arla.
Καλή όρεξη!