Ανάλαφρο και αφράτο και φρουτένιο, το κλασικό Swiss Roll παραμένει αγαπημένο γλυκό. Ψήνεται μέχρι να γίνει ελαστικό στην αφή και γεμίζεται με σαντιγί χωρίς λακτόζη για έξτρα απόλαυση!
Υλικά
- 3 αυγά
- 75 γρ. ψιλή ζάχαρη (τύπου καστανή ή λευκή κρυσταλλική)
- 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 75 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο (ή φράουλα)
- 125 ml φυτική σαντιγί ή Lactofree κρέμα, χτυπημένη
- 100 γρ. φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Βουτύρωσε ένα ταψί 23x30 εκ. και στρώσε το με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμα. Ρίξε μέσα το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσε το ομοιόμορφα. Ψήσε για 7-10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να επανέρχεται στην αρχική του θέση όταν το πιέζεις ελαφρά.
Βήμα 3
Βγάλε από τον φούρνο και αναποδογύρισε το παντεσπάνι πάνω σε καθαρό κομμάτι λαδόκολλας.
Βήμα 4
Άπλωσε πάνω στο παντεσπάνι τη μαρμελάδα και από πάνω τη χτυπημένη κρέμα, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω από τις άκρες.
Βήμα 5
Βάλε μία σειρά από βατόμουρα ή φράουλες κατά μήκος της μίας άκρης και άρχισε να τυλίγεις το παντεσπάνι σε ρολό, καλύπτοντας τα φρούτα. Αν χρειαστεί, επανάλαβε με άλλη σειρά φρούτων και συνέχισε να τυλίγεις μέχρι να σχηματιστεί ρολό.
Βήμα 6
Πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και σέρβιρε.
Καλή απόλαυση!