Ανακαλύψτε τη χαρά της συνταγής για τηγανίτες χωρίς αυγά – αφράτες και απίστευτα νόστιμες. Οι τηγανίτες αυτές έχουν πλούσια, βουτυρένια υφή που συνδυάζεται υπέροχα με τον σπιτικό αφρό από σμέουρα. Γαρνιρισμένες με φρέσκα σμέουρα και μια νότα βασιλικού για μια δροσερή πινελιά, αποτελούν ένα πιάτο απλό στην παρασκευή αλλά γεμάτο εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Υλικά
4 μερίδες
- 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
- 600ml γάλα
- 25γρ. βούτυρο Lurpak (λιωμένο)
- 25γρ. βούτυρο Lurpak για το ψήσιμο
- Για τον αφρό με σμέουρα
- 150ml κρέμα γάλακτος Arla
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 75γρ. φρέσκα σμέουρα
- 50ml φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Φρέσκα σμέουρα
- Φρέσκος βασιλικός
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά και αναμείξτε καλά.
- Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αυτό στα ξηρά υλικά, λίγο - λίγο, μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές χυλό χωρίς σβόλους.
- Ζεστάνετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίξτε περίπου 75ml χυλού και ψήστε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ λεπτό την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βάλτε την έτοιμη τηγανίτα σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε τη ζεστή στο φούρνο στους 75°C (αντιστάσεις). Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και ελαφριά. Λιώστε ελαφρώς τα σμέουρα και στη συνέχεια ανακατέψτε τα απαλά μαζί με τον βασιλικό μέσα στην κρέμα, ώστε να δημιουργηθεί μια μους.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, γαρνιρισμένες με τη μους, λίγη άχνη ζάχαρη, φρέσκα σμέουρα και φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!