Τιραμισού

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και αρέσει σχεδόν σε όλους. Με αυτό το αφράτο τιραμισού, είναι σίγουρο πως θα κερδίσεις τις καρδιές όλων. Βάλε το στο ψυγείο για μία ώρα πριν το σερβίρεις!

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 200 ml καφέ (κατά προτίμηση espresso)

  • 3 κ.σ. λικέρ, π.χ. αμαρέτο

  • 200 γρ. σαβουαγιάρ 
  • 4 ασπράδια αυγών

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)

  • 450 γρ. τυρί κρέμα (ουδέτερο, όχι αλατισμένο)

Για το πασπάλισμα

  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε τον καφέ με το λικέρ.

  2. Στρώσε τα μισά μπισκότα σε ένα πυρέξ περίπου 15x20 εκ. Ράντισε με τη μισή ποσότητα από τον καφέ.

  3. Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ξεχωριστό μπολ, χτύπα τους κρόκους με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

  4. Ρίξε το τυρί κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείο.

  5. Πρόσθεσε τη σαντιγί και τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος.

  6. Άπλωσε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

  7. Βάλε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και ράντισε με τον υπόλοιπο καφέ.

  8. Κάλυψε με την υπόλοιπη κρέμα και ισοπέδωσε την επιφάνεια.

  9. Πασπάλισε με κακάο. Βάλε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρεις.

Καλή απόλαυση!