Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις σπιτικές βάφλες! Ακολουθεί μια συνταγή για την κλασική βάφλα με αυγά, που κάνει τις βάφλες πιο ελαφριές. Ζεστάνετε καλά τη βαφλιέρα και αλείψτε τη με λίγο βούτυρο, ώστε να ξεκολλάνε πιο εύκολα οι βάφλες.
Υλικά
8 μερίδες
- 210γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 400ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο
- 100γρ. βούτυρο Lurpak
- 200ml κρέμα γάλακτος Arla (για χτύπημα)
Μέθοδος
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα αυγά και το γάλα. Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ρίξτε και το κρύο βούτυρο.
- Ζεστάνετε καλά τη βαφλιέρα. Αλείψτε την με λίγο βούτυρο πριν ρίξετε το μείγμα.
- Ψήστε τις βάφλες και σερβίρετε με μαρμελάδα και κρέμα Arla.
Καλή όρεξη!